dijous, 12 de desembre del 2013

La Psicologia Positiva

Què és la Psicologia Positiva?
      
 La Psicologia Positiva és una branca de la psicologia de recent aparició que busca comprendre, mitjançant  la investigació científica, els processos subjacents a les qualitats i emocions positives de l'ésser humà, durant tant temps ignorades per la psicologia. L'objecte d'aquest interès és aportar nous coneixements sobre la psique humana, no només per ajudar a resoldre els problemes de salut mental que afecten als individus, sinó també, per aconseguir millor qualitat de vida i benestar, tot això sense apartar-se mai de la més rigorosa metodologia científica  pròpia de tota ciència de la salut.

 La Psicologia Positiva estudia diversos aspectes de l'ésser humà: emocions positives com la felicitat, l'alegria o l'amor, i fortaleses com l'optimisme, la creativitat, la gratitud, la saviesa, o la resiliència.

Actualment, els avanços científics permeten als psicòlegs utilitzar eines eficaces que ajuden, no només a tractar el malestar emocional, sinó també a prevenir la seva aparició mitjançant l'entrenament de tècniques i estratègies que ens fan més forts i més sans. L'orientació preventiva va ser la idea original de Martin Seligman, fundador d'aquesta corrent, i constitueix una de les bases de la Psicologia Positiva.



La importància de la Psicologia Positiva es fonamenta en que és un camp dedicat al millorament de la qualitat de vida. El nom de Psicologia Positiva no vol dir que l'altra psicologia sigui negativa: simplement, en la primera es posa més èmfasi en actituds i emocions positives, en potenciar fortaleses i fomentar comportaments que garanteixin una bona qualitat de vida i un major benestar de l'ésser humà.
                                                  
           “No riem perquè som feliços, sinó que, som feliços perquè riem” (William James)

    “La felicitat humana generalment no s'aconsegueix amb grans cops de sort, que poden   ocórrer poques vegades, sinó amb petites coses que ocorren tots els dies” (Benjamin Franklin)                                                                        



            “No hi ha medicina que curi el que no cura la felicitat” (Gabriel García Márquez)


 
Ana Costa. Psicòloga col·legiada, Nº Col. B-1999. 

Mail: anamcostagarcia@gmail.com  Mòbil: 600035176. Web: www.ana-costa.com 

Psicòloga Positiva. Postgrau en Psicooncología. Experta en Creixement, Desenvolupament i Felicitat Personal. Especialista en Mindfulness. Experta en prevenció de riscos psicosocials en el treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada