dimecres, 13 de novembre del 2013

"Pensament de Tardor amb els més petits"


Unes de eles activitats que fem des de CREIX és l'assessorament psicopedagògic d'escoletes (LLars d'infants), des de La LLAR D'INFANTS MICKEY MOUSE de Barcelona ens han fet aquest regal...

Pensaments de tardor

...deixem enrere la calor de l'estiu i els plors dels primers dies. ..

La tardor ha passat per la llar deixant aquell bon regust, ha despertat en els nostres petits alumnes sensacions d'olors agradables, olor de pols de taronja sobre la taula de llum i els nens expectants
Olor de poma i pell de llimona penjant del sostre que meravellen la seva mirada.

Son els primers fruits que la tardor, esplèndida, ens ha portat...

Fruits que pinten, que s'estampen, fruits que ens inciten a ser tastats.

I presidint l'espectacle d'olors i colors... les carabasses que provoquen rialles i curiositat !

Espontàniament les toquem, les olorem, les amaguem sota un drap, les transportem i arrosseguem, les classifiquem, les ordenem, les apilem... ja obertes ens hi apropem i amb prudència i imitant la mestra n'anem traient les llavors per plantar més endavant.

I en recollim la polpa per fer-ne galetes... les manetes amassant i gaudint !

El dia s'escurça i el sols'emmandreix, arriba el fred. La tardor, generosa, també ens vol mostrar el pas del temps i els canvis que produeix la nova estació.
Benvinguda tardor que ens incites a recollir-nos i a fer convivència a l'aula ...

Mercè Valls. (Directora de la LLar d'Infants Mickey Mouse) 

2 comentaris:

  1. Deixant enrere l'estiu per començar la tardor deixem enrere l'alentiment inherent a la calor estiuenca. Durant l'estiu, aprofitem més el dia a fora, i a casa els horaris són menys restrictius per gaudir més temps amb les sorpreses que els petits personatges ens regalen.
    Amb la tardor, comencen els horaris restrictius, comencen les rutines dels grans i dels petits. Rutines que ens marquen l'agenda del dia i, en molts casos, ens escurcen el temps disponible per disfrutar amb la canalla. Però per sort per ells, poden disfrutar amb els seus petits amics durant el dia mentres aprenen a tocar un instrument, descobreixen olors, cuinen o canten a la castanyera.
    Gràcies per fer tant fàcil que els "peques" deixin enrere l'estiu.

    ResponElimina
  2. Me ha encantado, no podía ser de otra manera viniendo de ella...Mercè Valls, es una de esas personas mágicas que tienes la suerte de encontrar por el camino, llena de calidez y cargada de entusiasmo que te hace la vida más fácil. Los padres que tenemos un peque con problemas, valoramos enormemente a personas como ella, empática, positiva y buena gente. Aunque el post es antiguo, me apetecía compartir mi agradecimiento hacia ella y su precioso proyecto , que ayudan a que niños como mi hijo Marc, tengan un espacio donde desarrollarse y evolucionar...gracias Mercè, por ayudarnos a pintar cada día en Marc una sonrisa ;)

    ResponElimina